Česky
|
Polski

Hosté

Jaroslav Klár



Jako šéfkuchař vedl již několik špičkových restaurací, a to také v Itálii, kde se zrodila jeho láska k italské gastronomii. Pravidelně se účastní stáží v luxusních pražských michelinských restauracích, kde sbírá inspiraci k vytváření zajímavých a lahodných pokrmů podle trendů nejmodernější gastronomie.

Jaroslav Klár je také účastníkem vyhlášených českých i zahraničních soutěží, odkud si přivezl již několikrát vítězství a nespočet ocenění. Jako své poslání vidí předání svých zkušeností mladším kuchařům a učňům, to aby byla na Moravě zachována kvalitní gastronomie, která je srovnatelná s úrovní gastronomie v hlavním městě. Jeho motto: „Chci, aby lidé jedli kvalitní jídlo.“

V Čokoládových lázních budeme moci jeho umění obdivovat přímo na festivalovém pódiu, kde nás provede Školou vaření, samozřejmě v propojení s čokoládou.

Janek Vajčner



Poprvé si můžete v Čokoládových lázních užít nordic walking s nejúspěšnějším českým reprezentantem tohoto sportu. Janek je prvním českým několikanásobným medailistou z mistrovství Evropy (2016, 2017) a absolutním mistrem Evropy ve variantě cross-country (2016). Úspěšně reprezentoval naši zemi na mnoha mistrovstvích, závodech a akcích. Je například držitelem světového rekordu v severské chůzi na 12 hodin (2017)

Patří k podporovatelům a propagátorům nordic walkingu a cestovního ruchu (ambasador Top Kid Run, patron Nordic Walking na Českém běhu žen a Nordic Walking Challenge pro nadaci Světluška). Janek je moravský patriot a zakladatel Moravian Walking, projektů Toulavé klacky tour, nebo WalkLor. S Jankem se můžete s holemi projít po lázeňském parku a při tom se dozvědět spoustu zajímavých informací nejen o tomto sportu!

Marek Šindler



Na festivalu představí první marmeládovnu v Praze, která produkuje Marmelády s příběhem. Dnes už zde vyhlášení marmeládovníci vaří více než osmdesáti druhů džemů a například ten angreštový se zeleným čajem od nich bere i vyhlášený pražský hotel Four Seasons.

Celý výrobní proces jejích dobrot je poctivá ruční práce včetně vlastnoručního podpisu na skleničce. Všechny Marmelády s příběhem jsou vždy a zásadně vyrobeny z prvotřídního ovoce, protože jen zralé ovoce výborné kvality může zajistit lahodnou chuť výsledného produktu. Převážně obsahují 70 procent ovoce. Není divu, že tyto marmelády bodují v soutěži o značky Česká chuťovka a Dětská chuťovka.

V letošních Čokoládových lázních se Marek představí přímo na festivalovém pódiu, kde pro Vás připraví lahodné kombinace marmelády s čokoládou.

Hanny Firla



Výjimečný festival si zaslouží výjimečného moderátora. Tím bude už třetí rok šumperský rodák Hanny Firla - student oboru muzikálové herectví Ježkovy konzervatoře v Praze, člen výjimečného tria IMPRA.

Připomeňmě, že IMPRA získala Cenu Studentská Thálie za Autorský tvar uměleckých škol a Hanny obdržel ještě navíc Cenu prezidenta Herecké asociace. S improvizačním divadlem putuje Hanny po celé republice a hvězda IMPRY tak nadále stoupá.

Petra Pšenicová a Denisa Di Gregorio



Flamencové tanečnice Petra Pšenicová a Denisa Di Gregorio se v pátečním festivalovém podvečeru představí v roli španělských señoritas a svým jedinečným tanečním uměním a temperamentem vám předvedou, co se skrývá v hloubi flamenkové duše. Děvčata se pro inspiraci pravidelně vracejí do slunné Andalusie, kde pod vedením flamencových tanečních mistrů nasávají autentickou směs tohoto jedinečného stylu. Jsou to zkušené tanečnice, lektorky a velké kamarádky. Denisa je vítězka flamencových soutěží. Petra účinkovala ve Slovenském národním divadle v představení Carmen a la gypsy devils. Obě s nadšením i profesionalitou šíří tanec pocházející z jihu Španělska, Andalusie. Flamenco se tu rodilo z prolínání arabské, cikánské, židovské a španělské kultury. Flamenco je dnes i u nás velmi živé a vyvíjející se umění mnoha stylů a trendů.